Zwitserland in beeld

De Blausee boven de Bettmeralp. Helaas niet altijd even blauw.

Kleurrijke Lupinus Polyphyllus in het bos vlakbij de Bettmeralp. Prachtig, maar.. de zaden zijn giftig.

Op de top van de Bettmerhorn (2858 m.) staat een kruis met een houten kastje met een boek en pen erin. Heel gebruikelijk bij bergtoppen vanaf zo’n 3000 meter. Geweldig om al die enthousiaste berichten in zoveel talen te lezen. En ook wij staan er nu in.

Onderweg van de Bettmerhorn (2858 m.) naar de Eggishorn (2926 m.), met uitzicht op een stuk van het door ons afgelegde parcours over de graat.

De Aletschgletscher, de grootste gletscher van de Alpen, meet zo’n 23,5 kilometer. Sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Korstmossen (een symbiose van schimmels en algen) zie je hier in de mooiste kleuren: paars, oranje en groen. Ze zijn vooral te zien in gebieden met weinig luchtverontreiniging. Logisch dus, hier op deze hoogte in de Alpen.

Villa Cassel bij Riederalp. De rijke Brit Ernest Cassel liet deze villa bouwen, hoog op de alm, vlakbij het Aletsch-bos, omdat hem vanwege gezondheidsredenen werd aangeraden de berglucht op te zoeken. Het werd geopend in 1902. Later deed het dienst als hotel. Veel beroemdheden logeerden hier, waaronder Winston Churchill. De villa is nu in gebruik als hotel, theehuis en museum.

Afdaling van de Bettmerhorn via de Blausee naar de Bettmeralp. Onderweg zagen we Murmeltiere (bergmarmotten) wegschieten. Helaas te snel voor onze camera.

De Aletsch-gletscher met gedeeltelijk uitzicht op de Jungfrau (4158 m.), Eiger (3970 m.), Mönch (4107 m.).

 

Reis verder…