4,95

Nomad #04: een dwars boekje met een reisverhaal

Frigiliana – een klein verhaal over andalusië

Andalusië is dé Spaanse regio waar prachtige witte dorpjes zich tegen de steile berghellingen nestelen. De oude huizen en smalle kronkelige steegjes stammen nog uit de Moorse tijd. Ooit vestigden de mensen zich hier om zich te verschansen voor zeepiraten en veroveraars. Frederiek Lommen bezoekt de regio al vele jaren. In de winter verblijft ze vaak in een van deze pueblos blancos. Ze koopt haar eten en wijn bij de boeren op de wekelijkse markt, maakt lange wandeltochten over de groene hellingen, klimt via diepe kloven omhoog naar de bergtoppen en komt soms wekenlang niet in de stad.

Een van haar persoonlijke favorieten is Frigiliana, gelegen in het achterland van Nerja. Dit uitzonderlijk mooie dorp ligt niet ver van zee; tegelijkertijd is het een handige uitvalsbasis voor wandelingen en beklimmingen in de Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama.

In Frigiliana vertelt Frederiek Lommen je nog meer over deze Andalusische ontdekking.

Dit is het vierde deel in de Nomad-reeks van Passionate Nomads. Het bevat een kort verhaal, wetenswaardigheden over Frigiliana en een paar prachtige kleurenfoto’s.

frigiliana – een klein verhaal over andalusië

Frederiek Lommen
Nomad #04 | mei 2022

16 pagina’s, inclusief kleurenfoto’s
€ 4,95

Over Nomads

Nomads zijn kleine versies van onze Dwars-door-boeken. Ze hebben het formaat van een ansichtkaart, en zijn hierdoor gemakkelijk te versturen.