Passionate Nomads eert haar reishelden bij eerste boekpresentatie

 

Naar aanleiding van de publicatie van ons eerste boek Het zingen van de indri organiseerden wij een reisverhalenexpositie in ANNA@KV2 aan de Korte Vijverberg 2 in Den Haag. Acht reispioniers werden uitgelicht in deze expo die van 16 tot 25 maart te bezoeken was. Daarna gaat de expositie – heel toepasselijk – op reis langs verschillende boekhandels. Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor de laatste info hierover!

De expo is een eerbetoon aan pioniers en schrijvers uit het verre en nabije verleden die de paden baanden voor de reiziger van vandaag. Alle mooie beloften van hedendaagse reisorganisaties ten spijt: de mensen die in deze eregalerij worden geëerd, wisten pas werkelijk wat het was om buiten de gebaande paden te treden. En niets ten nadele van de bekende ontdekkingsreizigers die de witte plekken op de wereld in kaart hebben gebracht. Maar de onbekendere helden in deze expo reisden zonder steun van koningshuizen of machtige handelsorganisaties. De reisverhalen beginnen bij Jeanne Baret (1740-1807), de eerste vrouw die (verkleed als man) de wereld rond voer, en eindigt bij de in 2011 overleden reisschrijver Patrick Leigh Fermor.

 

Ook interesse in deze expositie?

Boekhandels, bibliotheken en andere organisaties of events waar we onze mooie reisboeken kunnen verkopen, kunnen deze interessante expo in bruikleen krijgen voor maximaal twee weken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

***

 

Passionate Nomads gaat boeken uitgeven

 

18 december 2018 – Twee jaar na de lancering van ons reisplatform Passionate Nomads zetten we een volgende stap met de oprichting van een uitgeverij. Het komende jaar brengen we met Uitgeverij Passionate Nomads twee boeken uit. Het eerste boek Het zingen van de indri – dwars door Madagaskar verschijnt in het voorjaar. Het wordt het eerste in een serie boeken waarin reisverhalen dwars door een land, streek of stad worden opgetekend. Het tweede boek in deze reeks verschijnt in het najaar.

 

Met het schrijven en uitgeven van authentieke reisverhalen willen we mensen inspireren en nieuwe vormen van reizen en het schrijven over reizen uitvinden, uitdragen en faciliteren. ‘Slow travel’ is hierbij het uitgangspunt. We zoeken naar andere vormen van verblijf, kiezen zo veel mogelijk voor minder vervuilend vervoer en blijven langer op één plek om die beter te leren kennen en er over te schrijven. Met de boekpresentaties die we gaan organiseren, willen we verbinding maken tussen de landen waarover we schrijven en de lezers van onze verhalen. Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Blijf op de hoogte

Ondertussen blijven we natuurlijk ook actief op onze website. Hier vind je (gast)blogs, beeldverslagen, boekrecensies over reisboeken, portretten van reispioniers en ander reisnieuws. Wil je op de hoogte blijven van onze verhalen en andere ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, en volg ons op Facebook, Instagram en Twitter!

 

Naar onze webwinkel…