Een korte voorgeschiedenis

Passionate Nomads ontstond in 2017 toen reisschrijvers Frederiek Lommen en Beer Visser hun krachten bundelden in een online reisverhalenplatform. Hier namen zij hun lezers mee met reisverhalen, beeldverslagen, boekrecensies en verhalen over hun persoonlijke reishelden: inspirerende mensen die de paden baanden voor de reizigers van vandaag.
Niet voor niets noemden zij hun platform ‘Passionate Nomads’, naar de biografie Passionate Nomad over Freya Stark (1893-1993), ontdekkingsreizigster en schrijfster, vooral bekend van haar boeken over het Midden-Oosten.

Start van de uitgeverij

Begin 2019 zetten Frederiek en Beer een nieuwe stap met de oprichting van de uitgeverij. Uitgeverij Passionate Nomads ging van start met het uitgeven van boeken vol reisverhalen, waarbij authenticiteit, reflectie en journalistieke zoektochten het uitgangspunt zijn.
Met de Dwars-door-reeks maakten zij boeken van bestemmingen die zij zelf verkenden. De boeken zijn reisverhalen en gidsen in één, interessant voor reizigers én thuisblijvers. In vijf jaar tijd maakten Beer en Frederiek zelf maar liefst zes boeken, waarvan vijf in de Dwars-door-reeks. Vormgeving, tekst en fotografie; alles lag volledig in eigen hand.

Januari 2024: een nieuwe fase

Op 1 januari 2024 brak er een nieuwe fase aan. Na vijf jaar besloten Frederiek en Beer ieder hun eigen weg te gaan. Frederiek zet Uitgeverij Passionate Nomads voort, Beer gaat verder met een nieuw project: Uitgeverij Raaf. De drie door Beer Visser geschreven boeken zijn nu ondergebracht bij Uitgeverij Raaf.

Uitgeverij Passionate Nomads gaat verder met de productie en verkoop van boeken waarin reisverhalen en reisjournalistiek centraal staan. Dat zijn om te beginnen de vier boeken over Griekenland en de stad Maastricht die Frederiek in de afgelopen jaren heeft geschreven.

In 2024/2025 staan om te beginnen twee nieuwe boeken op de planning van twee andere auteurs. Meer nieuws daarover volgt medio 2024. Frederiek start in 2024 met de voorbereidingen voor een nieuw boek over Griekse wijnen. Ook zal de fotografie meer aandacht krijgen. Op welke manier, dat wordt nog bekend gemaakt. Genoeg reden om Passionate Nomads te blijven volgen.

Frederiek Lommen

Reisschrijver en uitgever Frederiek gaat de komende jaren door met haar passies: reizen, schrijven, fotograferen en mooie boeken maken.

“Een leven zonder reizen, ik kan me er niets bij voorstellen. Als ik een paar maanden thuis ben, word ik onrustig en wil ik op pad. Ik word blij van alle varianten: een wandeltrektocht maken door een woest natuurgebied, een stedentrip vol cultuur, een rondreis maken door een onbekend gebied. Soms blijf ik een aantal weken lang op één plek, om een stad of streek echt goed te leren kennen, en meer te weten te komen over de geschiedenis en de cultuur. Er is eigenlijk geen enkele bestemming waar ik niet heen zou willen; de nieuwsgierigheid naar het vreemde is groter dan de hang naar comfort. Buiten zijn, wandelen, klimmen of fietsen is op al mijn reizen belangrijk voor mij. En van tevoren verzamel ik het liefst alle interessante boeken die ik over die bestemming kan vinden.”

Voor meer informatie over Frederiek, kijk ook eens op haar persoonlijke website: frederieklommen.

Ben je benieuwd naar haar reisverhalen die niet in haar boeken zijn gebundeld? Haar reisblogs over Spanje, Italië, Argentinië en al die andere landen die ze de afgelopen jaren bezocht? Deze zijn hier te vinden: blogs & nieuws.

Op de website andergriekenland zijn haar reisverhalen, reisblogs en tijdschrijft-artikelen over Griekenland te vinden. Een Engelstalige variant daarvan vind je op greece-journal.