Passionate Nomads ontstond in 2017 toen wij, reisschrijvers Frederiek Lommen en Beer Visser, onze krachten bundelden in een online reisverhalenplatform. Hier namen wij onze lezers mee met onze verhalen, beeldverslagen, boekrecensies en verhalen over onze reishelden: inspirerende mensen die de paden baanden voor de reizigers van vandaag. Niet voor niets noemden wij ons platform Passionate Nomads, naar de ontdekkingsreiziger Freya Stark, wier leven zo mooi wordt beschreven in de biografie Passionate Nomad van Jane Fletcher Geniesse.

In 2019 zetten wij een nieuwe stap met de oprichting van de uitgeverij. Uitgeverij Passionate Nomads geeft reisverhalen uit, waarbij authenticiteit, reflectie en journalistieke zoektochten het uitgangspunt zijn.
Met onze Dwars-door-reeks ontwikkelden wij een concept waarbij het reisboek online wordt uitgebreid met verdiepende artikelen, video’s en handige links. Het zijn reisverhalen en gidsen in één, interessant voor reizigers én thuisblijvers.

Op deze website vind je uitgebreide informatie over de landen waarover wij boeken hebben gepubliceerd. Deze informatie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe verhalen en artikelen. Zo kun je naast mooie boeken altijd actuele informatie vinden over deze landen.

Frederiek Lommen: Een leven zonder reizen, ik kan me er niets bij voorstellen. Als ik een paar maanden thuis ben, word ik onrustig en wil ik op pad. Ik word blij van alle varianten: een wandeltrektocht maken door een woest natuurgebied, een stedentrip vol cultuur, een rondreis maken door een onbekend gebied. Soms blijf ik een aantal weken lang op één plek, om een stad of streek echt goed te leren kennen, en meer te weten te komen over de geschiedenis en de cultuur. Er is eigenlijk geen enkele bestemming waar ik niet heen zou willen; de nieuwsgierigheid naar het vreemde is groter dan de hang naar comfort. Buiten zijn, wandelen, klimmen of fietsen is op al mijn reizen belangrijk voor mij. En van tevoren verzamel ik het liefst alle interessante boeken die ik over die bestemming kan vinden.”

Beer Visser: “Ik ga het liefst alleen op reis waarbij ik mijn verhalen ’s avonds beschrijf in mijn dagboek (onder het genot van een glas wijn, als het even kan). De momenten vlak voor een vertrek, wanneer ik totaal niet weet wat er de komende maanden allemaal op mijn pad gaat komen, behoren wat mij betreft tot de hoogtepunten in het leven. Dat wil trouwens helemaal niet zeggen dat het reizen zelf één groot feest is. Op elke reis maak ik situaties mee waarin ik me afvraag waarom ik deze überhaupt wilde ondernemen. Maar die leveren wel weer mooie verhalen op. Overigens geniet ik ook van korte reisjes dichtbij huis. En stel ik ook prijs op goed reisgezelschap!”