Speciale actie!

Bestel nu het boek Sterrenstad – dwars door Maastricht van Frederiek Lommen.

Bij ieder exemplaar dat wordt verkocht via de webwinkel van Uitgeverij Passionate Nomads, dragen we vier euro af aan TeamFunTientje van de Stichting Ventoux3. Met dit geld draag je bij aan onderzoek van het Hersentumorfonds. Deelnemers van dit team beklimmen op zaterdag 9 september met de fiets of te voet de legendarische Mont Ventoux.
De actie geldt van woensdag 9 augustus tot en met zaterdag 9 september 2023. In deze periode betaal je geen verzendkosten. Die neemt Passionate Nomads voor haar rekening.

Klik hier om het boek te bestellen en mee te doen aan deze actie.

Stichting Ventoux3 en TeamFunTientje.

Op zaterdag 9 september 2023 gaat een aantal stoere mensen in de vroege ochtend op pad om de Mont Ventoux te beklimmen. Per fiets of te voet. Eén keer, twee keer en een enkeling zelf drie keer. Omhoog én omlaag.
In 2011 organiseerde Stichting Ventoux3 het evenement voor de allereerste keer.
De stoutste verwachtingen werden toen overtroffen. Deze deelnemers zamelden samen € 262.000,- in voor hersentumoronderzoek. In de afgelopen jaren werd meer dan 2 miljoen euro opgehaald! Het Maastrichtse TeamFunTientje doet dit jaar voor de tiende keer mee. 100% van al het sponsorgeld dat binnenkomt, gaat rechtstreeks naar het Hersentumorfonds.
Kijk voor meer informatie op de website van Ventoux3.

Waarom doen we dit?

Frederiek Lommen en TeamFunTientje-leden Désirée Nijst en Robbert de Bruijn ontmoetten elkaar op 20 juli j.l. tijdens een radio-uitzending van RTV Maastricht waar Frederiek haar boek “Sterrenstad – dwars door Maastricht’ promootte.

Ze raakten in de uitzending onder leiding van Pep Peperkamp met elkaar in gesprek. Frederiek Lommen fietste zelf twee jaar geleden de Mont Ventoux in de Franse Vaucluse op en weet hoe heftig deze tocht is. Ze was zwaar onder de indruk van de plannen van Désirée, Robbert en hun kompanen én van de bedragen die de afgelopen tien jaar op deze manier zijn gedoneerd aan het Hersentumorfonds. Na afloop ontstond het idee voor deze mooie samenwerking.

Het boek Sterrenstad – dwars door Maastricht.

In Sterrenstad neemt Frederiek Lommen je mee op haar zwerftocht door dit veelzijdige Maastricht, waar zij al een groot deel van haar leven woont. Zij volgt het spoor van Romeinen, fabrikanten, beeldhouwers, dichters, bestuurders en bierbrouwers.
In haar rondgang door de stad verkent zij de historische binnenstad, de Pietersberg, de mergelgrotten, de grensranden met buurland België, de loop van de Jeker en de Maas, het waterrijke noorden en de groene oostflank. Onderweg en bij thuiskomst spreekt zij boswachters, berglopers en buren; nieuwkomers en echte Sjengen.
Zij belicht de geschiedenis van de keramiekindustrie, de laatste nieuwbouwprojecten en de manier waarop de Maas vanwege het gevaar voor overstromingen wordt beteugeld. Zij gaat op zoek naar de muurhagedis, de korenwolf en de oehoe in de ENCI-groeve, en legt uit wie Sterre der Zee, ’t Mooswief, Sint Servaas en de Stadsengel zijn. Al die verhalen, belevenissen en herinneringen maken van Sterrenstad een gids voor bezoekers én bewoners van Maastricht.