Sinds 5 november is het boek Mooi marmer en slapende meisjes – dwars door Athene verkrijgbaar. In dit boek neemt journalist en Griekenland-kenner Frederiek Lommen je mee door Athene. Naast haar persoonlijke reisverhalen en foto’s bevat het boek veel achtergrondinformatie, praktische tips en andere wetenswaardigheden over de Griekse hoofdstad. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel, via online boekenwinkels en onze eigen webwinkel.

In Mooi Marmer en slapende meisjes beschrijft Frederiek haar talloze zwerftochten door de stad: van het voormalig koninklijk zomerdomein in Tatoï in de bergen in het uiterste noorden tot aan het meer van Vougliaméni in het zuiden en alles daar tussenin. Ze stapt net een metrohalte verder uit, slaat die andere hoek om en praat zoveel mogelijk met de inwoners. Op deze manier legt ze de hedendaagse ziel bloot van deze eeuwenoude, chaotische en steeds weer veranderende stad. 

Mooi Marmer en slapende meisjes wordt in januari 2020 samen met het boek Het Verdriet van Griekenland (van dezelfde auteur) gepresenteerd in boekhandel De Tribune in Maastricht. Houd onze website, het Twitter-account en de Facebook-pagina in de gaten voor de laatste informatie hierover.

Lees hier alvast een verhaal uit Mooi marmer en slapende meisjes.

Dwars door-reeks

Het boek is het tweede deel in onze Dwars door-reeks. In deze boekenreeks worden reisverhalen dwars door een stad, streek of land opgetekend, aangevuld met achtergrondinfo, aan- en afraders en tips. Op de boeken aanvullende webpagina’s zijn per hoofdstuk nog meer informatie en handige linkjes voor de reiziger opgenomen.

Stelt u prijs op een recensie-exemplaar, neem dan contact met ons op.

Mooi marmer en slapende meisjes – dwars door Athene
auteur: Frederiek Lommen
€ 19,95