Liep je wel eens langs alle grenspalen die de overgang van Maastricht en België markeren? Bezocht je nog nooit een van de minder bekende mergelgrotten rond de stad Maastricht? Wist je dat er aan de noordkant van de stad tussen snelwegen en bedrijventerreinen tientallen prachtige landgoederen en kastelen verborgen liggen? En dat er ook in de naoorlogse wederopbouwwijken van deze stad bijzonderheden te zien zijn?

Tijdens de landelijke Open Monumentendag op zondag 10 september 2023 neemt Frederiek Lommen je in deze lezing mee naar de meer onbekende, soms verscholen stukjes van de stad Maastricht. Ze geeft tips voor wandelingen en vertelt je over haar favoriete Maastrichtse plekken.

In haar recent gepubliceerde boek Sterrenstad – dwars door Maastricht (mei 2023) doorkruist zij te voet en met de fiets de stad, waarbij ook de rafelranden en minder bekende wijken aandacht krijgen. De zoektocht naar interessante plekken buiten de gebaande paden vormt een rode draad in haar werk als schrijfster, en als mede-eigenaar van reisboeken-uitgeverij Passionate Nomads.

Na afloop van de lezing in de Luthersekerk in de Hondstraat is het boek Sterrenstad- dwars door Maastricht te koop en kan de auteur jouw exemplaar signeren.

Locatie: Luthersekerk, Hondstraat 14, Maastricht.
Datum en tijd: zondag 10 september, 11.00-12.00 uur.