Wij zijn bijzonder trots op het vierde deel van onze Dwars-door-reeks: De blauwe bol – dwars door Den Haag. In dit boek beschrijft Beer Visser haar ontdekkingstochten door haar eigen stad Den Haag, aangevuld met wetenswaardigheden over de plekken waar zij langskomt. Op aanvullende webpagina’s zijn per hoofdstuk nog meer achtergrondinfo, interessante video’s en linkjes te vinden.

Van de duinen in het noordwesten naar de polders in het zuidoosten, van zand naar veen, van geel naar groen en van oud naar nieuw en weer terug. Als de wereld op slot zit en er niet mag worden gereisd, gaat Beer Visser op reis door haar eigen stad Den Haag. Ze wandelt door eeuwenoude straten en gloednieuwe VINEX-wijken, struint door buurtparken en over landgoederen, ontdekt heidevelden, bedevaartsoorden en verborgen oases, en vaart door de grachten. Soms loopt ze in de voetsporen van prehistorische voorgangers, en af en toe komt ze zichzelf tegen op plaatsen in de stad waar haar eigen herinneringen liggen. Dit boek beschrijft haar ontdekkingstochten door Den Haag, aangevuld met wetenswaardigheden over de plekken waar zij langskomt. Op aanvullende webpagina’s zijn per hoofdstuk achtergrondinformatie en handige linkjes opgenomen. Dit boek vormt samen met de webpagina’s een bron van informatie voor iedereen die van reisverhalen houdt en meer wil weten over de stad Den Haag.

DE BLAUWE BOL is verkrijgbaar via onze webwinkel, de boekhandels en online webwinkels. Bestel je in onze webwinkel, dan krijg je een setje ansichtkaarten cadeau!

Denk na voor je online bestelt. Steun onze uitgeverij of je lokale boekhandel!

Lees hier alvast een verhaal uit De blauwe bol!

Recensie-exemplaar?
Wil je een recensie-exemplaar ontvangen? Neem dan contact met ons op!

De blauwe bol – dwars door Den Haag
Auteur Beer Visser
Eerste druk juli 2021
188 pagina’s, inclusief kaart en kleurenfoto’s
ISBN 978 90 829980 30
€ 20,95