UITNODIGING
Zaterdag 18 januari 2020, 17.00 uur, Boekhandel De Tribune, Kapoenstraat 8-10, Maastricht

Boekhandel De Tribune en Uitgeverij Passionate Nomads nodigt je uit voor een boekpresentatie van schrijfster en journalist Frederiek Lommen naar aanleiding van haar medio januari 2020 te verschijnen boek Het verdriet van Griekenland en haar onlangs verschenen Mooi marmer en slapende meisjes – dwars door Athene.
Zij wordt geïnterviewd door Mathieu Segers, hoogleraar ‘Hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie’ aan de Universiteit Maastricht, tevens bekend van zijn analyses over Europa op radio en televisie. Aansluitend signeert zij haar boeken en kunt u met een drankje napraten.

Het verdriet van Griekenland

Een jaar na de val van Lehmann Brothers verdiepte Europa’s financiële crisis toen Griekenland in 2009 dreigde failliet te gaan. De EU, de ECB en het IMF waren genoodzaakt tot een grootschalig hulpprogramma om Griekenland – én de Euro – van de ondergang te redden. In ruil moest de Griekse regering fors bezuinigen en draconische hervormingen doorvoeren. Griekenland is sinds eind 2018 van het financiële infuus af en de weg naar herstel zou zijn ingezet, zo gaat het verhaal. Maar gaat het nu ook echt beter?
In Het verdriet van Griekenland neemt Frederiek Lommen je mee door dit fascinerende land, op zoek naar een antwoord.

Mooi marmer en slapende meisjes- dwars door Athene

In Mooi marmer en slapende meisjes vertelt Frederiek Lommen over de stad die ze al 30 jaar kent en haar hart heeft gestolen. Zij meandert door de Atheense wijken en verkent groene parken, interessante musea en levendige markten. Ze stapt een metrohalte verder uit, wandelt de hoek om en stuit op verborgen restaurants en onverwachte winkels. In haar reisverhalen combineert ze geschiedenis, architectuur, literatuur, anekdotes, politiek en archeologie. Ze legt de hedendaagse ziel bloot van deze eeuwenoude, chaotische en steeds weer veranderende stad.

Frederiek Lommen
Frederiek Lommen (1969) is journalist, schrijver en Griekenland-kenner. Zij publiceerde in De Groene Amsterdammer, Lychnari, De Correspondent, Griekenland Magazine en andere tijdschriften. In 2012 verscheen haar boek Druiven en Droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden en nu in 2019 zijn daar deze twee nieuwe boeken over Griekenland.
Frederiek is geboren in Limburg (Venlo). Zij studeerde Rechten en Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht. In 2018 startte ze met Beer Visser een website met reisverhalen en fotografie, begin 2019 voortgezet in Uitgeverij Passionate Nomads.