In het najaar brengt Passionate Nomads twee nieuwe boeken uit van reisjournalist Frederiek Lommen. In het eerste boek, Het Verdriet van Griekenland, beschrijft zij de impact van tien jaar crisis op de Grieken. Het tweede boek wordt het tweede deel van de Dwars door-reeks van Passionate Nomads. Hierin neemt Frederiek Lommen de lezers mee door de Griekse hoofdstad Athene.

In Het Verdriet van Griekenland kijkt Frederiek Lommen terug op de financiële, politieke, sociale en humanitaire crisis van de afgelopen tien jaar (2009-2019). Ze legt uit hoe het zover heeft kunnen komen en vertelt wat deze crisis met de Grieken heeft gedaan. Voor dit boek reisde zij door het land en sprak zij onder meer met politici, ondernemers, diplomaten, journalisten, daklozen, universiteitsprofessoren en natuurlijk ook met de ‘gewone’ Griek.

Dwars door Athene

Het tweede boek is een reisverhaal en reisgids in één. Het is het tweede deel van onze Dwars door-reeks, waarvan het eerste (Het zingen van de indri – dwars door Madagaskar) in maart 2019 verscheen. In dit boek geeft Frederiek Lommen een unieke en originele blik op bekende én nieuwe aspecten van deze oude en tegelijkertijd wervelende en steeds weer veranderende stad. Naast verhalen bevat het boek wetenswaardigheden over de stad en tips over wat te doen.

Beide boeken liggen in het najaar in de winkel. Houd onze website en Facebook in de gaten voor de laatste informatie!