Bij elke aankoop van het boek Het zingen van de indri – dwars door Madagaskar in onze webwinkel worden drie baobabs geplant in het bos van Zazamalala. Dit bos, aangeplant door de Nederlandse Simon Rietveld en zijn vrouw, bevindt zich in het westen van Madagaskar. Het is onderdeel van zijn project, waarmee hij een bijdrage wil leveren aan de herbebossing van het meest ontboste land ter wereld. Passionate Nomads draagt hier graag een steentje aan bij.

 

In Het zingen van de indri beschrijft reisauteur Beer Visser haar reis dwars door Madagaskar. Zij reist hierin van de oeroude regenwouden in het noordoosten naar het droge doornig stuikgewas in het zuidwesten. Ze gaat op zoek naar zijdesifaka’s, bladstaartgekko’s en gouden bamboelemuren, hoort indri’s zingen en bezoekt talloze nationale parken in het land. Ze vaart met een boomkano over de Tsiribihina rivier, en neemt de enige trein die nog rijdt in Madagaskar. Ondertussen tekent zij in een blog haar ervaringen op. Deze verhalen zijn in dit boek verzameld en aangevuld met wetenswaardigheden over het land.
Een aanrader voor mensen die van plan zijn naar Madagaskar te reizen, maar ook voor thuisblijvers die van reisverhalen houden!

 

Zazamalala

Simon Rietveld zette Zazamalala in 2000 op, samen met zijn Malagassische vrouw. Zij bezochten na dertig jaar Morondava en waren geschokt door de mate van ontbossing in het gebied rondom deze stad. Zij kochten een stuk grond dat zij Zazamalala doopten, wat ‘schattig kind’ betekent. Nu, ruim twintig jaar later, is dit een groene oase, waar zeldzame dieren leven en lokale gemeenschappen werken, zodat deze mensen een inkomen hebben en het woud beschermen. Momenteel is hun Zazamalala Foundation bezig met een project waarbij ze het Zazamalala bos met natuurreservaten in het noorden willen combineren. Hiermee wordt dertig kilometer nieuw bos geplant.
Meer informatie over Zazamalala vind je hier.

 

Actie voor Zazamalala

Passionate Nomads draagt dit project een warm hart toe en wil hier graag een bijdrage aan leveren. Van alle exemplaren die verkocht worden via de webwinkel van Passionate Nomads wordt tot het einde van het jaar € 12,50 geschonken aan Zazamalala. Hiervan kunnen drie kritisch met uitsterven bedreigde Grandidier baobabs worden geplant in het Zazamalala bos.

 Je kunt Het zingen van de indri – dwars door Madagaskar hier bestellen.