Reizen door Nederland

Natuurlijk weten we allang dat we in een mooi land wonen. Met de wadden als grootste aaneengesloten Europese natuurgebied in het noorden, het grootste stuifzandgebied van Europa in het midden, de Limburgse heuvels in het zuiden en alles daarnaast en tussenin: Nederland is verrassend veelzijdig. Maar als we gaan reizen, doen we dat in andere landen. Nederland bewaren we voor later, voor korte uitstapjes en weekendjes weg. Totdat de coronacrisis uitbrak. Geplande reizen gingen niet door, bedachte boeken werden niet geschreven, en we bleven noodgedwongen in ons eigen land. Nu reizen we door Nederland en gaat er een wereld voor ons open.

 

 

Reisboeken over Nederland

Sterrenstad - dwars door Maastricht
Maastricht wordt wel gezien als de mooiste, meest bourgondische stad van Nederland. De stad van Romeins verleden en rooms-katholieke cultuur. Van Vrijthof, vlaai, Vasteloavend en het Verdrag van Maastricht. Van de vele cafés, terrassen en sterrenrestaurants. Van sjiek en sjoen. ‘Een stukje buitenland in Nederland’, zoals je vaak hoort. Maar Maastricht is ook de eerste industriestad van Nederland. De stad waar al honderden jaren glas, aardewerk en papier wordt gemaakt, de plaats waar kinderarbeid lang heeft voortgewoekerd en waar sinds 1976 een universiteit zetelt. In Sterrenstad – dwars door Maastricht neemt Frederiek Lommen je mee op haar zwerftocht door dit veelzijdige Maastricht, waar zij al een groot deel van haar leven woont. Zij volgt het spoor van Romeinen, fabrikanten, beeldhouwers, dichters, bestuurders en bierbrouwers.

Meer over Nederland

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.