Druiven en Droesem.

Een reis langs Griekse wijngaarden.

 

Wist je dat de Passionate Nomads ook boeken schrijven? In het najaar 2011 verscheen het boek ‘Druiven en Droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden’, waarin Passionate Nomad Frederiek Lommen haar zoektocht naar de betere wijnen in Griekenland beschrijft.

 

Die tocht brengt haar van het uiterste noorden nabij Turkije en Bulgarije naar het meest zuidelijke eiland Kreta. Ze bezoekt afgelegen dorpjes, beklimt de hoogste bergen en belandt tussen demonstraties in Athene. Het boek is dan ook niet alleen een wijnboek, maar ook een reisboek, en een beschrijving van het hedendaagse Griekenland. De bijbehorende kaarten in het boek werden gemaakt door Passionate Nomad Beer Visser.

 

Wil je meer weten over dit boek? Lees hier het voorwoord en de inhoudsopgave.
Wil je het boek bestellen? Dat kan hier!

 

Een gesigneerd exemplaar kun je bestellen via de website van Frederiek.

 

Tweede boek

Momenteel is Frederiek bezig met een tweede boek over Griekenland dat waarschijnlijk eind 2018 verschijnt. Dit boek is een beschouwing van het Griekenland anno 2018 en een analyse van de afgelopen 10 crisisjaren. Wat is er misgegaan in 2009? Hoe gaat het nu in Griekenland? Verschillende aspecten van de hedendaagse Griekse samenleving passeren de revue: de financiële en sociale crisis, de rol van de kerk, de macht van de politieke clans, de vluchtelingencrisis, het groeiend rechtsextremisme, de positie van Griekenland binnen Europa, de afvalproblematiek, de kwestie Macedonië en het Grieks terrorisme.

 

Meer Griekenland

 

Meer reisboeken…