Reizen door Canada

Wellicht heeft Paradijs Canada, de documentaireserie van Emy Koopman die de VPRO in de zomer van 2020 uitzond, het land van zijn onbevlekte imago ontdaan. In deze reisserie maak je kennis met de andere kanten van Canada die vaak onderbelicht blijven: die van de discriminatie van de inheemse bevolking, vervuilende teerzanden en groeiende aantallen daklozen. De serie laat zien dat ook in Canada, met haar imposante regenwouden, wilde beren en eindeloze prairies, de medaille een keerzijde heeft. 

Passionate Nomad Beer Visser wist niet precies wat ze van Canada verwachtte toen ze naar Brits-Columbia vloog. ‘Het land lijdt een beetje aan een imagoprobleem; het is de onopvallende buur van de VS. Af en toe komt het slecht in het nieuws door het CETA-verdrag, een president die zich verkleedt als Blackface of het doodknuppelen van zeehondenbaby’s, maar verder doet het enigszins braaf en misschien zelfs wat saai aan,’ schreef ze in haar reisboek Dondervogel - dwars over Vancouver Island. Op dat brave en saaie is ze inmiddels wel teruggekomen. Maar op die indrukwekkende Canadese natuur valt weinig af te dingen…

 

 

Reisboeken over Canada

Dondervogel - dwars over Vancouver Island
Van Vancouver naar Victoria op Vancouver Island, en van daar naar Port McNeill in het noorden en weer terug naar het vasteland. Beer Visser maakt een reis dwars over dit eiland aan de noordwestkust van Canada. Dit doet ze met het openbaar vervoer en hier en daar een lift van de vele hulpvaardige mensen die ze er tegenkomt. In dit boek zijn haar avonturen samengevat en aangevuld met aan- en afraders over waar te verblijven, wat te doen en andere wetenswaardigheden over Vancouver en Vancouver Island. Op aanvullende webpagina’s zijn per hoofdstuk achtergrondinformatie en handige linkjes opgenomen voor de reiziger.

 

 

MEER OVER CANADA

Varen over de Alberni Inlet

Varen over de Alberni Inlet

Het is nog donker als ik de deur achter me sluit. Ochtendnevel zweeft boven de rivier. Een taxi brengt me naar de haven waar ik een plekje heb gereserveerd in de M.V. Frances Barkley, een oude Noorse veerpont die in Port Alberni een tweede leven heeft als vrachtschip....

Langs de kusten van Vancouver Island

Langs de kusten van Vancouver Island

Mistige stranden, ruige kusten en stillevens van waterplanten en drijfhout: een beeldverslag van wandelingen langs de kusten van Vancouver Island.