INZENDINGEN DWARSE REISFOTOWEDSTRIJD

Dwars door Lapland

Vorig jaar januari reisden we vanuit Helsinki naar Lapland. Na een nachtelijke treinreis naar Rovaniemi – waar de Kerstman woont – gingen we nog verder naar het Noorden, dwars door Lapland, om in Pyha aan te komen, zo’n 50 km boven de Poolcirkel.
Fotograaf: Marieke van Haaren

Dwars door Lapland

Een van de hoogtepunten was een sneeuwschoenwandeling op een heuvel, dwars door het landschap met besneeuwde bomen, met een langzaam opkomende zon.
Fotograaf: Marieke van Haaren

If you want to go fast, go alone. if you want to go far, go together

We spreken ‘halverwege’ af met onze vrienden. Zij zijn onderweg van St Pancras naar Kaapstad. En wij? Wij zijn onderweg van hot naar her. Onze route voert dwars door het zuiden en oosten van Afrika en we ontmoeten elkaar in Zambia. De route loopt bij voorkeur niet langs gebaande paden.
Fotograaf: Karin Saakstra

Dwars door Drenthe

Tijdens dit afgelopen jaar heb ik veel mooie nieuwe natuurgebieden mogen ontdekken in mijn eigen omgeving.
Fotograaf: Jeannette de Roos

1e prijs

Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië

Het zicht belemmerd en dan, als in een hallucinatie, dwars door de sneeuwstorm een roedel uitgelaten sledehonden opdoemend in mijn vizier.
Fotograaf: Nicoliene van Leeuwen

Maasduinen NP, Afferden, Noord Limburg

Even voor 8 uur ‘s morgens op een koude ochtend in februari piept de opkomende zon dwars door de naaldbomen om de dageraad te verwelkomen.
Fotograaf: Nicoliene van Leeuwen

dwars door Peru: Where the condors are flying

Op bijna 4.000 meter hoogte, bij de Colca Canyon, met een magistraal uitzicht en de condors die voor je neus vliegen. De diepte is peilloos. Je staat op de rand van de Colca Canyon en ziet 1.200 meter beneden de Rio Colca stromen.
Fotograaf: Manolis

de Sognefjellet Noorwegen

zomer 2020 2 augustus
toeristische route “de Sognefjellet”
dwars door Noorwegen
Fotograaf: Sylvia Hofsink

de Sognefjellet Noorwegen

zomer 2020 2 augustus
toeristische route “de Sognefjellet”
dwars door Noorwegen
Fotograaf: Sylvia Hofsink

Bos

in Tilburg
Fotograaf: Annemieke Smetsers

genomen op de vaart in Schoten om 23 uur.
Fotograaf: Luc Janssens

genomen in Brasschaat, aan het fort van Brasschaat!
Fotograaf: Luc Janssens

3e prijs

Lago di Braies

En dan, dwars door de Dolomieten, een stukje Canada in Italie! Het vroege opstaan meer dan waard, samen met tig fotografieliefhebbers bij zonsopkomst genieten van de rust en de kalmte van het water!
Fotograaf: Maud Gelissen

Volmolen

Dwars door Limburg, krijtland, mergelland en heuvelland! Een molen met een uistraling alsof je je ergens in een verlaten Frans dorp bevind! Limburg op haar mooist!
Fotograaf: Maud Gelissen

2e prijs

Never go “sheep” on Sicily

Tijdens mijn tocht dwars door Sicilië in een Fiat 124 Spider uit 1969 werd mij op de flanken van de Etna duidelijk dat de schapen hier de echte ‘heilige koeien’ zijn.
Fotograaf: Rolf Gelissen

Dwars door het Limburgse land

Tijdens het lopen van het Krijtlandpad kom je ook bij het Bovenste Bos. Je gaat daar via zulke wegen dwars door het Limburgse land.
Fotograaf: Rolf Gelissen

In stille aanbidding

Dwars door alle hectiek van het verkeer heen belijden deze vrouwen hun geloof voor de ingang van de moddermoskee in Larabanga, Ghana. Deze foto heb ik gemaakt tijdens onze rondreis door Ghana. 
Fotograaf: Ada Rosman-Kleinjan

Jong geleerd is oud gedaan

Het meisje zette met een zwaai de schaal op haar hoofd en liep zonder te aarzelen dwars door de drukte van de straat. Deze foto is gemaakt toen we in Gambia wat zaten te drinken in een restaurant op de 1e verdieping. Van bovenaf keek ik op dit meisje neer.
Fotograaf: Ada Rosman-Kleinjan

Vrede 1648

Op een treinreis met mijn treinvrienden dwars door Duitsland, waren we in Osnabrück. De deurknop van het gemeentehuis viel op. Ik dacht meteen aan de Vrede van Münster 1648. Maar dit is Osnabrück. Het gaat hier om het Verdrag van Osnabrück onderdeel van de Vrede van Westfalen. 14 april 2018.
Fotograaf: Henk Knoester

Bomen

Een wandeling dwars door Landgoed De Horsten in Wassenaar. Er is veel bijzonders te zien, als je er oog voor hebt. 24 maart 2019.
Fotograaf: Henk Knoester

Op de top van Madagaskar

Uitzicht over de hoogvlakte van Madagaskar tijdens een reis dwars door Madagaskar in het voorjaar van 2018.

Athene aan mijn voeten

Dwars door Athene in de nazomer van 2019.

De kust van Victoria

Een reis in 2019 dwars over Vancouver Island bracht me op het mistige strand van Victoria.