Hoofdstuk 6. Het hemels gewelf

Kamp Duindorp

Documentaire van Hans Polak over Duindorp dat na de Tweede Wereldoorlog door zijn afgeschermde ligging werd gebruikt als interneringskamp voor (vermeende) NSB’ers en andere collaborateurs.

Het Westduinpark is, samen met Wapendal en de Bosjes van Poot, een van de drie Natura 2000 gebieden in Den Haag.

Op de kraterrand van het Hemels Gewelf; in de verte de Noordzee en Kijkduin

Het Monument van Puin in de puinduinen van Kijkduin van de kunstenaar Donald Duk, gemaakt van stukken puin van huizen die in de Tweede Wereldoorlog werden vernietigd.

Kijkduin

‘Wie houdt van een mooien tuin, een frissche woning, een gezellige home, kieze één onzer cottages. Huren van f 600 tot f 900 per jaar’ aldus deze brochure uit mei 1923.

Hollands Kustpad

Het Hollands Kustpad is onderdeel van het langste langeafstandswandelpad (LAW) van Nederland: het Kustpad (LAW 5) (721 kilometer). Het bestaat uit het voormalige Visserspad (LAW 5-2) en het Duin- en Polderpad (LAW 5-3).

 

Nationaal Park Hollandse Duinen

De Hollandse duinen, een gebied aan de Noordzeekust van Hoek van Holland tot Noordwijk, werd in 2016 door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. In december 2020 is de status van Nationaal Park voor dit gebied aangevraagd. Als dit wordt gehonoreerd wordt Den Haag een onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen.