Hoofdstuk 14. De laatste rafelrand

Kasteel De Binckhorst anno 1735

De Binckhorstlaan in 1904: in de verte staat het kasteel.

Credits: Haags Gemeentearchief

Deel 1 van de nostalgische docu Binckhorst van Marsel Loermans en Wilma Marijnissen (Omroep West).
Voor de liefhebbers volgt hierna deel 2.

Tijdelijk buurtje op de Binckhorst met luxe uitgevoerde containerwoningen voor statushouders. Het ziet er gemoedelijk uit, de donkergroene kunststoffen huisjes met Hollandse trapgeveltjes. Maar de woningen zijn klein en de muren te dun, zijn veelgehoorde klachten.

Street Art Route Binckhorst

Verspreid door de Binckhorst zijn fraaie muurschilderingen te bewonderen van Haagse, nationale en internationale artiesten. Je vindt ze in de lobby, lift en kamers van het Teleport Hotel, in de kapel van begraafplaats Sint Barbara, op gebouwen, muren en transformatorhuisjes.
The Hague Street Art heeft een route samengesteld, de Street Art Tour Binckhorst, waarmee je langs alle kunstwerken wordt geleid. De route is onder andere te verkrijgen bij het Teleport Hotel en de VVV.

Beschermvrouw Sophia

Niet in de Binckhorst, maar deze Haagse street art konden we je niet onthouden. Dit werk van kunstenaar Gordon Meuleman vind je in de Bagijnestraat.

De Binckhorst

De Binckhaven is het hart van de wijk. Naast innovatieve startups en creatieve verzamelgebouwen vind je hier onder andere bierbrouwerij Kompaan waar je onvervalste Haagse biertjes op het terras achter de brouwerij kunt uitproberen. En tegenover Kompaan vind je Surfpoel, de eerste plek in de wereld waar je indoor kunt surfen.

In de Fokkerhaven vind je naast een passantenhaven het Capriole Café, met een eigen koffiebranderij, en restaurant en wijnbar Glaswerk.

Wandelroute Sint Barbara

Download hier een PDF met een wandelroute over begraafplaats Sint Barbara >>>