De N70, een natuurwandelroute van 16 kilometer, voert over holle wegen en steile paadjes in het heuvellandschap rond Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Het pad leidt ons door oude bossen met prachtige vergezichten en doorkijkjes over de lager gelegen polders en het rivierenlandschap. Het nabijgelegen dorp Beek dankt waarschijnlijk zijn naam aan het beekje op deze foto.

Uitzicht over het Oliemolendal met op de voorgrond Persingen, het kleinste dorp van Nederland. Oorspronkelijk was dit dorp veel groter maar door veelvuldige overstromingen van de Waal is dit ervan overgebleven. In de verte zie je de Veluwezoom liggen.

De prachtige Elyzeese Velden: de enige plek waar de stuwwal tussen Nijmegen en Beek nog intact is. De naam was bij de Romeinen de aanduiding voor de plaats in de onderwereld waar de gelukzaligen verbleven.

Aan de Nieuwe Holleweg in Beek staat het Salmhuisje. De bewoners van landgoed Stollenberg in Berg en Dal gaven opdracht aan de architect Salm dit huisje te ontwerpen. Het werd in 1892 als bouwpakket in Zwitserland gemaakt en deed tot 1929 dienst als privé-tramwachthuis op het landgoed. Sinds augustus 2007 staat het op deze plek.

Het voormalig elektrisch onderstation in Beek uit 1912 was de krachtcentrale voor de bergspoortram tussen Nijmegen en Berg en Dal. Vandaag de dag is onder andere de VVV er gehuisvest.

Tot aan de grenscorrectie in 1949 lag hier de grens tussen Nederland en Duitsland. Nu ligt die twee kilometer verderop naar het oosten. Het op deze manier nieuw verworven gebied was onderdeel van de schadevergoeding (in geld en in natura) die Nederland van Duitsland kreeg na de Tweede Wereldoorlog. Deze houten richtingaanwijzer staat hier al langer dan honderd jaar.

Tamme kastanjes. Er wordt gezegd dat de Romeinen deze van oorsprong Zuid-Europese bomen hier hebben aangeplant om de garnizoenen van voedsel te voorzien. Rond Nijmegen wemelt het van de kastanjebomen. De meest markante is de Kabouterboom, een boom met een stamomtrek van maar liefst negen meter die minstens 450 jaar oud is.

Maria in herfsttinten, tegenover het Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap.

Bijna uitgebloeide wilde orchideeën. Dit gebied in Gelderland is een van de streken in Nederland waar deze beschermde bloemen voorkomen.

Midden op de akkers ligt de Nederlands-Duitse grens met dit verlaten Duitse grenshuisje als aanwijzing dat je hier Nederland uitwandelt.

Zicht op Nederland.