Aan het einde van Beacon Hill Park in Victoria, hoofdstad van Brits Columbia, ligt een keienstrand bezaaid met boomstammen. Bij helder weer zie je aan de overkant de Olympic Mountains liggen in de Amerikaanse staat Washington.

Op Terrace Beach in Ucluelet komen bij eb duizenden zeeanemonen tevoorschijn.

Zeeanemonen kunnen slecht tegen uitdroging. Daarom trekken ze bij eb hun tentakels terug totdat ze weer worden overspoeld met het zeewater.

Uitzicht op de Broken Island Group vanaf de Wild Pacific Trail nabij Ucluelet, op een schiereilandje van het Pacific Rim National Park Reserve.

Uitzicht vanaf de Wild Pacific Trail: het pad is slechts 10 kilometer lang, maar de uitzichten zo spectaculair dat je hier rustig een hele dag over kunt doen.

Langs de Tonquin Trail nabij Tofino aan de andere kant van het schiereiland. Surfen en wandelen: dat zijn de voornaamste redenen dit stadje te bezoeken.

Zicht op Long Beach vanaf Frank Island. De weg naar dit eilandje valt droog bij eb, maar mijmer er niet te lang. Vloed komt verraderlijk snel opzetten, en je kunt pas terug als het water weer terugtrekt.

Reuzenblaaswier. De kusten liggen er vol mee. De blazen zijn zo groot als een stevig wijnglas.

Wortel van reuzenblaaswier, zo groot als een rugbybal en verrassend zwaar.

Stilleven van hout, zeewier en reuzenblaaswier

Heriot Bay op Quadra Island, één van de Discovery Islands in de Strait of Georgia (tussen Vancouver Island en het vasteland van Canada).

Het schiereilandje Rebecca Spit in Heriot Bay. Het wemelt hier van het zeeleven: van walvissen tot zeeotters en van zeeleeuwen tot zeearenden. Maar er leven ook andere dieren. Rebecca Spit werd een tijd terug een dag afgesloten omdat er een poema rondliep.

Stilleven…

… en nog één.

Vanaf een steiger in het haventje van Heriot Bay: zeeanemonen verorberen een kwal.