Hoofdstuk 8. Verrassing op het hoogplateau

Antsirabe

Eén van de mooiste steden van Madagaskar: Antsirabe.

Lac Tritriva

Het kratermeer Tritriva, op sommige plekken 160 meter diep. De dennenbomen rondom het meer, niet endemisch aan het land, zijn aangeplant door de Fransen om ontbossing tegen te gaan. Echter, de bomen verzuren de grond en bieden geen voedsel of ander nut aan de dieren die hier leven.

  Uitzicht vanaf de berg Tritriva. In de verte zie je het andere kratermeer liggen, Lac Andraikiba. Op deze foto is pijnlijk duidelijk te zien hoe ontbost de omgeving van Antsirabe is. Het oerwoud heeft plaats moeten maken voor rijstvelden.

  Tips Antsirabe

  Slapen en eten 

  • Le Trianon. Prettige, gezellige kamers, riante badkamers, behulpzaam personeel en een goed restaurant in een voormalig koloniaal pand. 
  • Restaurant Chez Jenny. Naar men zegt het beste restaurant van Antsirabe: ik heb er heerlijk geluncht.
  • La Case à Tritriva na een bezoek aan Lac Tritriva. Een sympathieke Fransman runt dit kleine paradijsje samen met zijn Malagassische vriendin. Goed eten en je kunt hier eventueel ook slapen.

  Rencontre avec Dago 

  Een toeristisch project van Grandir à Antsirabe. Deze vereniging zet zich in voor de straatkinderen van Antsirabe. Met het geld dat via Rencontre avec Dago wordt verdiend, worden verschillende activiteiten georganiseerd om deze kinderen te helpen.

  Ga naar de website van Rencontre avec Dago