Hoofdstuk 1. Cycloon Eliakim

Taxi’s in Antananarivo

 

Cycloon Eliakim vanuit de ruimte

7 mensen kwamen om; 15.000 mensen werden getroffen door de gevolgen van de cycloon. Duizenden huizen werden vernield.

Schade van Eliakim

“De volgende dag is het zondag, een dag waarop in de meeste Afrikaanse steden weinig te doen is. Winkels zijn dicht, maar de kerken zijn open. Op de straathoeken zingen kinderen met engelachtige stemmen wat geld bij elkaar.”

Maroantsetra vanuit het vliegveld: volgens de reguliere reisgidsen ‘het einde van de wereld’. 

Credits: Petra Lahann

Tips Maroantsetra

Verblijven

Coco Beach. Ruime bungalows met uitzicht over de getijdenrivier, en een restaurant waar je goed kunt eten op een aangenaam terras. Geen website.

Hotel Manga Beach heeft een groot terras met een prachtig uitzicht, hoewel het hotel zelf totaal misplaatst aan het haventje van Maroantsetra protserig staat te zijn. Wel lekker eten!

Conservation Campus

Conservation Campus van de WCS (Wildlife Conservation Society). Achter het bureau van MNP (Madagascar National Parks) ligt het bureau van de WCS. Die heeft daar de Conservation Campus opgezet. Er staat een professioneel en interessant informatiecentrum en de Open Classroom biedt workshops en lessen aan de kinderen uit de omgeving op het gebied van natuurbehoud.

Tips vervoer

La Cotisse: verbindt Tana met een aantal grote steden in het land. Voordeel van deze buslijn is dat die op tijd vertrekt, een maximum aantal passagiers meeneemt (dat wil zeggen één passagier per stoel), niet stopt in tussengelegen dorpen, en helemaal niet duur is.

Privévervoer: mensen die niet zelf rijden, kunnen via www.drivemada.com een chauffeur met auto huren. Zelfstandige chauffeurs in het bezit van een auto bieden hier hun auto en zichzelf voor een bepaalde prijs per dag te huur aan.